Brexitul, greu de suportat de catre britanici

Adaugat la data martie 31, 2017 cu niciun comentariu

La noua luni dupa ce Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, a inceput in sfarsit adevaratul proces al Brexitului, care nu va fi deloc usor pentru britanici.

Semnarea si trimiterea de catre premierul Theresa May a scrisorii care activeaza Articolul 50, catre Consiliul European, pe 29 martie, marcheaza punctul din care retragerea Regatului Unit din Uniune devine inevitabila, scrie The Economist.

Pentru jumatate din populatia tarii, acesta a fost un motiv de sarbatoare, insa pentru cealalta jumatate a marcat o zi trista, sustine sursa citata, precizand ca la randul sau publicatia se incadreaza in a doua categorie. Viitorul ambelor tabere, dar si al Uniunii Europene depinde acum de ceea ce va face Theresa May mai departe.

Negocierile vor fi dificile, iar timpul este scurt, fiind vorba despre doar doi ani de discutii, iar niciuna dintre parti nu este bine pregatita.

The Economist scrie ca, in Marea Britanie, alegatorilor le-au fost oferite asteptari nerealiste ale utopiei care ii asteapta. Primul lor contact cu realitatea pierderii accesului preferential la principala piata va fi traumatizant. Si, daca premierul May nu ii poate convinge pe sustinatorii Brexitului ca trebuie sa accepte anumite concesii, Marea Britanie ar putea sfarsi prin a iesi din Europa fara a ajunge la vreun acord.

31.03.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu