Bisericile au fost exceptate de la orice restricții. Preoții pot ține slujbe fără mască. Arafat explică motivele: ”Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată”

Adaugat la data octombrie 23, 2021 cu niciun comentariu

Bisericile, mănăstirile și toate unitățile de cult religios sunt exceptate de la orice restricție care se aplică începând de luni în absolut toate domeniile, după cum a anunțat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Singura măsură aplicabilă la culte este obligația ca fiecare persoană să aibă asigurați 2 metri pătrați de spațiu la slujbe. În rest, prezența la slujbe în interior nu e condiționată nici de certificatul de vaccinare, nici de dovada trecerii prin boală, nici măcar de un test – așa cum sunt condiționate intrările în magazine, mall-uri, hoteluri, restaurante, sedii de instituții publice și private.

Mai mult: în cazul preoților e introdusă expres o derogare de la reguli, astfel că aceștia pot ține slujbele fără mască de protecție, deși masca va fi obligatorie începând de luni, 25 octombrie, în absolut toate spațiile închise sau deschise pentru tot restul populației.

Întrebat de reporteri în mod repetat de ce unitățile de cult sunt exceptate de la reguli, mai ales că mulți dintre cei care participă la slujbele religioase sunt bătrâni sau bolnavi, Raed Arafat a spus că ”e o decizie luată la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată”.

Deciziile anunțate de Raed Arafat au fost luate vineri, în ședința Executivului, printr-o hotărâre de guvern.

23.10.2021

 

5.384 Comentarii

Lasa un comentariu


SperantaTV

FREE
VIEW