Biserica on line si credinciosii anonimi – 14.04.2014

Adaugat la data aprilie 14, 2014 cu 1 comentariu

5.471 Comentarii

 1. Am ascultat cu placere emisiunea d-tra, si aceasta datorita internetului, locuind in statul NY, US. Cred ca d-nul Nelu Burcea a spus foarte bine cand a facut specificatia ca internetul este foarte bine sa fie folosit pentru comunicare. Dar cred ca este la fel de important pentru studiul biblic. Cele mai formidabile studii le-am gasit pe internet, studii de care n-as fi putut sa ma bucur in lipsa acestei tehnologii. D-nul Marius (nu moderatorul) spunea ca nu are interes pentru internet, si nu are nici adresa de e-mail, si parca o spunea cu mandrie. Aceasta este p.d.v al d-sului. Locuiesc aproape de doua comunitati de amish. Acestia nu folosesc curentul electric, merg cu carute si multe altele. Daca-i intrebi -de ce- raspunsul este -noi suntem amish. Oare poate un crestin sa nu se foloseasca de internet, pentru ca el este crestin? Dupa cum v-am spus, cele mai multe informatii le-am gasit pe internet. De ce nu l-as folosi pentru comunicare si imbogatirea cunostintei? Osea spune – Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta… Pot sa va spun ca urmaresc online biserica de la Nasna, atunci cand pastorul Iacob Coman conduce programul. Mai inainte il urmaream la Tg. Mures C. O placere. Daca as avea o asemenea comunitate aici!!!!!! Daca biserica Maranatha are ce sa transmita online si n-o face, aceasta nu este o lauda, ci mai repede comoditate si ingustime.
  O alta problema – stim ca traim la sfarsit in timpul sfarsitului. Ce mult doresc sa particip intr-o biserica in care se combina mesajele spirituale cu mesajele profetice. Dar prea mult se predica un Isus atat de dulce (caci cu buzele suntem tare aproape) si deloc Isus in prefetie, Isus vs. Antichrist. Cat se mai vorbeste de la amvoanele bisericilor noastre despre Antichrist, cine este el, ce face, si la ce sa ne asteptam? Aproape de loc. Chiar am observat ca se si evita acest subiect. Ascultam aceleasi predici, dar fara priza la oameni. Foarte mult ritual. Ne miram ca bisericile online sunt de preferat. Urmarind online o predica, daca cel de la amvon incepe sa bata apa in piua, barem am posibilitatea sa-l opresc. Dar ce te faci daca esti in biserica? Uite ca nu mai poti. Si pe deasupra mai trebuie sa dai si mana cu el la plecare.
  Cred ca biserica are un dublu scop – partasia cu Dumnezeu in inchinare, si in al doilea rand partasia cu fratii. Daca acestea nu sunt implinite, degeaba mai mergem la biserica. De o suta de ori este de preferat internetul. Cred ca oamenii in biserica au devenit mult mai reci unul fata de altul, iar partasia este una cu totul diferita de cea pe care Hristos o cere de la noi. Cu ce ne hranim toata saptamana, cu aceea venim si la biserica sa avem partasie: masini, case, joburi, ce-a mai facut tanti Vasilica sau fata ei, ai auzit de nea Marin s.a.
  Cred ca daca pastorii ar fi pastori, atunci ar putea sa intalneasca biserica nu numai in sabat la biserica, dar si in cursul saptamanii in casele lor si in casa lui. Ar putea sa-i uneasca in partasie si in cunostinta Bibliei adaptata nevoilor noastre astazi. Asa ar putea avea un inteles si cuvintele sfinte rostite de la amvon, care altfel nu sunt decat niste lozinci. Ucenicii se intalneau in fiecare zi, fie la Templu, fie in casele lor. Pastorul are o misiune foarte importanta in aceasta privinta, misiune care daca si-o aduce la indeplinire cu succes, va creste starea spirituala atat a bisericii, cat si a lui personal. ATUNCI ADIO INTERNET CA INLOCUITOR AL PREZENTEI IN BISERICA.
  Va multumesc.
  Adrian

Lasa un comentariu