Biserica in pustiul rosu – Gheorghe Modoran, Virgil Peicu, Lucian Cristescu – 11.02.2014

Adaugat la data februarie 12, 2014 cu 23 comentarii

5.473 Comentarii

 1. Bine comentat,Daniel. Adevarat.

 2. Eu am citit toata cartea inca de cand a aparut. Citeam cuprins de o MARE uimire,iar cand am terminat-o am inteles foarte clar despre ce e vorba. Este relatarea istoriei poporului advent la fel cum este si relatarea istoriei poporului evreu in Biblie. Parca citeam 1 si 2 samuel,1 si 2 imparati, 1 si 2 cronici. Cu bune si cu rele,cu buni si cu rai,cu Dumnezeu si cu idolii. Cu lupte dupa putere,dorinta de castig necuvenit,tradari,spioni; oameni care reparau si altii care stricau,oameni care mustrau pacatele si altii care le scuzau….ACEEASI ISTORIE. Daca aceasta carte nu e buna,atunci cea mai mare parte din vechiul testament nu e bun. Despre aceleasi lucruri scrie….mustrare si chemare la pocainta a unui popor care tot schiopateaza de doua picioare,desi se crede atlet; a unui popor care se supara
  pe Moise,pe Mica,pe Ieremia,Isaia,Ilie,Elisei…si altii care le puneau inainte propriile pacate cu scopul sa-si vina in fire si sa se indrepte…Da,da,îi numeau pe nume,nu doar cu initiale,îi aratau cu degetu nu îi legana spre adormire. Dar deh,…”ce este a mai fost si ce a fost va mai fi. Nu e NIMIC nou sub soare.” Cine are urechi de auzit,sa auda,si cine are ochi de vazut,sa vada…cine invata din greselile altuia este intelept,cine nu,este…..neintelept !

 3. Cred ca o astfel de carte face bine ,daca este scrisa dupa principiul bibliei(campionii credintei din evr.11,omeni ce sau luptat cu pacatul pana ce au biruit si exemple negative ce au sfarsit prin esec,ex. balam,iuda)sa invete ,sa mustre. Personal inteleg pe cei ce au incaput in ghearele feroce ale securitatii comuniste ca niste victime nevinovate ca apoi sa fie obligati prin ,,promisiuni politice,apoi amenintari,apoi santaj pana la actiuni mafiote sa acepte colaborarea dar care si-au pastrat integritatea morala.Am trait atsfel de cosmaruri desi eream pe atunci un tanar de doar 23 de ani ,find vorba de anii 1988-1989 Nu inteleg pe tradatori.As dori sa ofer detalii despre experienta mea cu securitatea fr.Modoran.Cred ca fr.Liviu Dumitrascu mai are nr. meu de tel.de cand am participat la cercetati scripturile .Emanuel craiova

 4. Felicitari domnului Modoran pentru carte! Sper sa pot afla la timp cand va iesi de sub lumina tiparului si al doilea volum.
  Laudat sa fie Dumnezeu pentru intelepciunea pe care i-a dat-o domnului Modoran, ca sa raspunda intrebarilor realizatorului emisiunii, domnul Dumitrascu!

 5. Am fost student al fratelui Modoran timp de 4 ani si personal nu l-am agreat dar in unele privinte mi-a fost chiar un exemplu.Faptul ca a scris aceasta carte bazata pe scripte ,nu este o tragedie ,dincontra,ma bucur ca in felul acesta Biserica Adventista se cerne si poate acesta este momentul ingaduit de Dumnezeu ,ca unii pastori care ajunsesera pe un piedestal foarte inalt si care erau priviti ca niste semi-zei,slujitori exemplari ai Domnului,salvatori ai Bisericii,despre care se vorbea mai mult in biserici decat poate de Dumnezeu,se dovedeste ca au fost falsi si acum este cazul sa se umileasca,sa-si recunoasca pacatele grave,si sa accepte ca tot ce au facut la intuneric ,acum iese la lumina !
  Biserica in principiile ei este de necontestat,insa oamenii care au reprezentat-o atatia zeci de ani,multi dintre ei au fost deplorabili si fatarnici,iar pentru asta merita sa sufere rusinea din cartea asta. Nu Biserica pierde imagine ci oamenii respectivi care au reprezentat-o gresit,iar daca cineva crede ca e un mare pacat ca a iesit la lumina cartea asta,sa priveasca in Biblie si sa vada ca Dumnezeu nu si-a scuzat slujitorii Lui in pacatele lor,ci le-a condamnat tocmai ca sa ne fie noua exemple si sa dovedeasca ca Dumnezeu este impartial!
  Cred ca de multa vreme traim ca si Biserica o criza de identitate,iar cartea asta este ca o mare zguduitura care sper sa ne ajute sa revenim la misiunea si scopul Bisericii,si sa fim convinsi ca este timpul mai mult ca oricand sa-l luam pe Isus ca model in viata noastra si nu pe x,y,pastori renumiti crezand ca fara ei Biserica ar ajunge un dezastru. Adevarul doare,desparte,rupe,dar trebuie rumegat,altfel ramanem cu idealul imaculat al bisericii,ne inselam singuri,nu ne mai cercetam pentru ca oricum sintem bine si timpul marii incercari ne gaseste nepregatiti pentru ca noi oricum am avut impresia ca am fost Ok.
  Pentru multi dintre pastori,Biserica devenise campul lor de exploatare si se comportau ca niste feudali in biserici,in timp ce membrii de rand aproape ca nu insemnau nimic,inafara de faptul ca erau buni sa contribuie cu daruri si zecimi la colecte. Ei care au sigilat prin hotararile lor viata multora,au ajuns acum rusinea Bisericii,si poate Dumnezeu a facut cumva dreptate slujitorilor lui nedreptatiti,si dupa cum se vede,chiar inainte de vreme!
  Credinciosii simpli din Biserica Adventista ,au fost mult timp abuzati de autoritatea unor pastori ,acum cred ca este momentul ca acei oameni simpli in credinta lor,sa stie adevarul pur si nu minciunile despre niste “slujitori” imaculati pe care eram obligati sa le suportam poate la fel de mult precum fostele ode si laude aduse lui Ceausescu.
  Imaginea si credibilitatea Bisericii Adventiste o sa scada numai in dreptul celor care si-au facut idoli din unii pastori,in schimb cei care au o relatie adevarata cu Dumnezeu,vor trece si peste incercarea aceasta constienti fiind ca Dumnezeu isi cerne Biserica si trebuie sa ramana numai drept credinciosii,si nu cei doar cu numele sau cu functia care asteapta laude!
  Toti avem pacate,unii am suferit consecintele pentru ele,altii le trag deja si altii urmeaza. Asta e,trebuie sa ne acceptam situatia daca sintem ai lui Dumnezeu,daca nu,sa ne razvratim ,sa cerem adeverinte de la CNSAS,sau sa apelam la sentimentalism pentru a ne justifica postura ingrata pe care ne-au demascat-o altii si nicidecum sinceritatea noastra!
  Ma intreb cum se vor justifica acesti informatori inaintea Judecatii lui Dumnezeu,daca acum apeleaza la orice tertip ca sa iasa cu fatza curata din toata deconspiratia asta!!!
  Sper ca asupra fratelui Modoran sa nu se faca presiuni ca sa nu publice si volumul 2 dupa cum se vehiculeaza si ca unul care cunosc foarte bine sistemul,si am fost nedreptatit de oamenii Domnului,vad in aceasta situatie o implinire a principiului:”ce faci ti se va face.” Nu ma bucur de ce se intampla dar este inca o dovada ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit!

 6. Felicitari domnului Modoran! De ce pe unii ii deranjeaza adevarurile pe care aceasta carte le aduce la cunostinta noastra?Se tot vehicula in biserica adventista ca preotii ortodocsi au colaborat cu securitatea si ca ei lucreaza pentru paine si peste.Va e jena sa stiti ca au fost (si poate mai sunt )si pastori care lucreaza pentru paine si peste?.Rusine lor.Au fost niste tradatori.

 7. Un pastor care îl adoră pe Ceausescu si îi susține tezele naționaliste jenante la întâlnirile de orientare ale pastorilor nu poate scrie o istorie echilibrată și onestă. Răspunsul dat la întrebarea domnului Ungureanu în cadrul acestei emisiunii ridică multe semne de întrebare. Să recunoști inițial că ai scris un asemenea document, apoi să susții că era despre Ștefan cel Mare… sună destul de ciudat.

 8. Daca vol. 1 al acestei lucrari este un laudabil exercitiu de autodistantare critica si de “cat mai obiectiva” investigatie a istoriei “asa cum a fost ea”, elaborarea vol. 2 se anunta mult mai dificila, deoarece, in dosarele CNSAS, domnul dr. Ghe. Modoran va fi confruntat cu angajamentele si turnatoriile semnate de o parte importanta a colegilor sai de generatie si de slujire intru cele sfinte, toti intre 50 si 65 de ani azi, care pana mai ieri au detinut sau mai detin inca functii de conducere in ierarhiile confesiunii domniei sale sau slujesc ipocrit si josnic dupa aceleasi principii dupa care Securitatea i-a plantat in corpul pastoral al confesiunii cu 25-30 de ani in urma. Va gasi curajosul istoric adventist resurse critice purgative, daca, din intamplare, va descoperi ca lantul fraudelor de destin a continuat nestingherit in clerul adventist si dupa 1989 chiar si fara constrangerile Securitatii ?

 9. Multumesc pentru raspuns Liviu.Sper ca nu m-ai inteles gresit.Atitudinea ta la emisiune a fost corecta.Eu m-am referit doar la invitati.Toate bune tie si familiei.Succes mai departe !

 10. Adelin St. iti multumesc pentru interesul aratat. Am fost in casa voastra de atatea ori, am mancat impreuna cu voi( si cu Lorin) si nu mi-as permite sa emit judecati in dreptul unora dintre parintii nostri, chiar daca dovezile ar fi zdrobitoare. Aceasta emisiune a fost facuta la solicitarea autorului cartii, iar cond. Bisericii a fost prinsa la mijloc. Cred in continuare ca era o problema de “interior”. Am un proiect de inregistrari “Biografii pastorale” , la care sper sa participe si tatal vostru. In rest, numai bine!

 11. Am citit ceva mai sus comentariul lui Daniel care incepe competent cu trei adjective:just, legitim si absolut necesar. Deci este clar ca Adventismul din Romania nu poate sa mearga mai departe fara aceasta capodopera. Desigur ca s-a folosit si cuvantul “necesar”. Necesar la ce ? Necesar cui ? Am senzatia ca necesitatea este in alta parte. Autorul “cuprins de o manie sfanta” are nevoie de o platforma; fie ea si de noroi. Cui ii trebuie aceasta imagine “clara” a adventismului care trebuia sa traverseze pustiul rosu ? De unde stim noi ca “astia de acuma” nu sunt tot asa de “vopsiti” ca cei din trecut ? Aveti vre-un argument edificator ? Nu fratilor, noi suntem cinstiti ! Aia au fost adevarati tradatori pentru.ca in spatele lor era mai intotdeauna un soldat cu pusca.
  Din unele comentarii ar reiesi clar reclama: “Cumparati aceasta carte care nu trebuie sa lipseasca in nici un caz din biblioteca dvs.! Se potriveste foarte bine intre Marea lupta si Dieta si hrana !” Am vazut mai de mult un film:Bambi. Filmul acela nu era recomandat decat persoanelor sub varsta de 12 ani. De aceea multi adulti nu au avut acces la el. Acolo Iepuroaica-mama ii spunea lui Bocanila: ” daca ceeace vrei sa spui nu are un mesaj constructiv, mai bine lasa-te pagubas ” …dar autorul cartii…nu s-a lasat…
  D-le Moldovan sau Laiu, ati putea sa bagati in servieta unui colportor aceasta carte ? Vreti sa ziceti ca aceasta carte a fost facuta pentru “uz intern”. Dar ce parere isi fac “externii”? De aceasta parere este si dl.Daniel: improscarea cu noroi trebuie sa plece de la noi ca pe noi ne crede toata lumea; nu trebiue sa-i lasam pe dusmanii nostrii sa se ocupe de problema ca poate pe ei nu-i crede nimeni: “apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani,ma ocup eu”.
  Daca te apuci sa scrii o carte, trebuie sa-ti asumi raspunderea ca este inofensiva si mai ales constructiva pentru orice categorie de cititor, ca nu stii in mana cui cade si ii da apa la moara in convingerile lui si mai ales in cele ce le va raspandi el la randul lui.
  Ce faci frate Moldovan sau Laiu daca bati la usa unui “pagan” caruia i-a cazut mai intai in mana cartea de can-can “Biserica prin pustiul rosu” ? Cum ii mai recomanzi: “Viata lui Iisus” ?
  Am sa va dau un exemplu:intr-un oras, nu are importanta in care, s-a hotarat construirea unei adunari. Imi aduc aminte cu cat devotament am muncit toti membrii, ca adunarea sa coste cat mai putin, sau ca fiecare sa aibe satisfactia ca a facut si el ceva. Cand adunarea a fost gata, intamplator am fost si eu de fata, presedintele de atunci al Conferintei a venit cu cativa “baieti” imbracati in cosume gri cu cravata rosie, si a semnat ca spre binele orasului constructia trebuia sa functioneze mai departe ca cinematograf de cartier. La data aceea si nici mai tarziu nu m-am gandit ca acest “tradator” face jocul dusmanului.A fost,a ramas si a murit ca un om de o cinste ireprosabila. A fost convingerea mea si tuturor celorlalti care au cunoscut toate aceste lucruri. Desigur ca au fost si “dansatori pe sarma”in istoria perioadei “rosii”. Cum puteti interpreta gestul Securitatii la moartea lui Tachici ? Dar nu va ganditi care ar fi fost parerea generala a membrilor bisericii daca Securitatea ar fi adus niste decoratii de credincioasa slujire unui presedinte pe care nu l-ar fi putut ingenunchia ?! Desigur ca a fost o perioada dura in care istoria a avut dintii de fier. Au fost aproape intotdeauna oameni care au facut compromisuri. Domnul ii stie si isi vor primi rasplata.
  Pana atunci poate ca n-arfi rau, cu mai multa diplomatie, sa ne spalam rufele murdare in famile si nu sa ne erijam in “unealta cu care Dumnezeu vrea sa faca dreptate”.

 12. “Pana cand, stapane, Tu, care esti sfant si Adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?”

 13. Draga Liviu ! Felicitari ptr.emisiune.Pentru ca emisiunea sa fie perfecta,trebuie sa inviti la dreptul la replica pe :Domnii Dumitru Popa,Vasile Cojea si Gabriel Vasilescu.Altfel Speranta TV se confunda cu Antena 3.
  De ce v-ati repezit in haita la acesti neputiciosi pastori pensionari care v-au tinut biserica deschisa intr-un timp atat de dificil? La o adunare pastorala de dupa 1990 Lucian Cristescu ii numea pe pastorii pensionari “RECHINII BISERICII”.Toti acesti “rechini”v-au facut biserici cu ajutorul Departamentului Cultelor .A fost bine Dle Lucian Cristescu sa ai unde sa te botezi si sa primesti adevarul ? Biserica in care ai intrat in 1971 a fost contruita de acesti “RECHINI”.
  Tatal meu a fost pastor a contruit biserici si a botezat cu ajutorul Departramentul Cultelor (dnul Danescu despre care ai amintit Liviu).Daca asta i se poate reprosa ? Atunci nu mai ramane nimic de spus.
  N.B. Sper de data asta sa afisati comentariul ,daca nu v-am suparat prea tare.

 14. Felicitarí ptr. emisiune Liviu.Cat despre subiectul emisiunii va fii complet cand ve-i invita alti trei pastori : Dimitru Popa, Vasile Cojea si Gabi Vasilescu. Asa se procedeaza la televiziunile corecte ( Dreptul la replica). Daca ñu ve-ti ramane un fel de Antena 3.
  Toate bune ,
  Adelin S.

 15. O întrebare biblică.:S-a predicat vreodată pe vremea comunismului din Biblie textul : ,,Vai de tine ţară al cărei împărat este un copil.” ?Şi dacă nu a făcut-o şi poate mai sunt texte…dacă a făcut-o vreodată în mod sincer….cu sine însuşi şi cu Biblia.

 16. Un demers just, legitim si absolut necesar.
  O lucrare foarte bine venita in mediul adventist si crestin din Romania (mai ales ca alte biserici cu exc. celei penticostale, au tot ezitat sa ia taurul de coarne).
  Da, avem dreptul la istorie si la adevar. Nu trebuie sa ne fie nici teama nici rusine sa ne cunoastem trecutul, asa cum a fost (cu bune, cu rele, cu mituri demolate).
  Daca dl Modoran nu ar fi facut acest demers, s-ar fi gasit alti istorici din biserica sau dinafara ei care ar fi scris despre trecutul comunist al cultului (si poate nu la fel de conciliant ca dansul).
  Da trebuie sa recunoastem greselile trecutului pt a invata din ele. Trebuie finalmente sa “exorcizam” un trecut recent atat de ambivalent…
  Felicitari d-lui Moodran si celor ce au sustinut aceasta lucrare migaloasa si obiectiva, pe care doar trecerea timpul o va recunoaste la justa valoare, iar emotiile negative si frusrarile unora vor fi trecut.

  DANIEL, Bucuresti

 17. Ascult emisiunile postului dv. şi îmi plac foarte mult. Referitor la ceea ce a scris domnul Modoran şi la felul în care îşi doreşte să fie pedepsiţi trădătorii, sper ca şi el să fie pedepsit de Biserica Adventistă dacă nu e real ceea ce a cercetat. Cu tot respectul faţă de postul dv. TV, domnul Modoran a găsit un gunoi pe internet şi a hotărât să scormonească în el. În această emisiune, trimiteţi izul mizerabil spre ascultători, ne provocaţi să răspundem. Avem în Biblie exemplul condamnării lui Hristos fără nici o vină. Al lui Pilat cu spălarea mâinilor. Sper din tot sufletul, ca această carte dacă va avea volumul 2, să aibă domnul Modoran demnitatea să spună ce este real şi ce nu este, iar Biserica Adventistă să nu se spele pe mâini dacă acesta este un impostor. Este grav că aţi dat importanţă acestei cărţi, fără a o studia intern, în biserică, apoi să veniţi în faţa publicului cu această urâciune. Vreau să ştiu dacă există măcar o persoană surghiunită care a cerut cercetarea acestor lucruri. Şi dacă vreo persoană vine să confirme cele spuse de domnul Modoran. La un psiholog ar trebui să meargă.

 18. Acum 16 febr. orele 24 am aflat de existenta acestor comentarii si doresc sa raspund cat voi putea de repede.

 19. E drept, nu conteaza numele. Conteaza doar ca inainte de 89 multi pastori au tradat biserica iar multi erau chiar infiltrati. Ce va face sa credeti ca astazi nu mai sunt pastori infiltrati chiar in varful bisericii? Oare nu avem destui pastori care schimba doar fotoliul de lider prin comitetul uniunii sau al conferintei? Prea suspect totusi…

 20. As dori sa „felicit”, nu pe realizatorii emisiunii si nici pe autorul cartii, ci comunismul care ne-a dezbinat 50 de ani si ne mai dezbina si acum. E paradoxal sa folosesti arhiva securitatii pentru ca sa evoci rezistenta bisericii; sa citez slujitorii unui regim diabolic, care au slujit minciuna si tirania si sa sacrifici pe altarul lor pe batranii bisericii noastre, carora le datoram atat mult. Ca unul care am trait ceva ani in perioada de atunci si cunosc ce ne-au oferit pastorii din acea vreme, vreau sa-i asigur pe cei care mai sunt in viata sau pe copii acestora, ca oricine i-ar rastigni, eu (si probabil multi din generatia mea) am sa ma duc sa ii dau jos de pe cruce.

 21. Complimente pentru aceasta emisiune si pentru carte.
  AM VISIONAT-O DE TREI ORI SI TOT AS MAI FACI-O.
  PLANG DE BUCURIE CA INCEPE SA SE MISTE CEVA IN BISERICA SI ACEST MOVIMENT VINE DE SUS, DE LA “CEI MARI”.
  NOUA “CELOR MICI” NE LIPSESTE DOAR ACEST IMPULS DE LA “CEI MARI”.
  Ma bucur sa vad trei pastori complementari si intelepti in Domnul. Ii stimez foarte mult.
  Apreciez nepartinirea prezentatorului emisiunii.
  Multumiri si incurajari fratelui Modoran pentru curajul divin.
  Cred din profundul inimii ca a fost si este inspirat de Duhul lui DUMNEZEU.
  Biserica Adventista a avut anul trecut un ciclu de studii biblice care trata despre Redesteptare si Reforma.
  Daca nu suntem constientizati unde suntem gresiti (prin mostenire sau cultivare de greseli), atunci nu ne vom redestepta niciodata si in consecinta nu va avea loc nici o reforma nici la nivel de conducere , nici pe plan personal.
  In raspunsurile fratelui Modoran la intrebarile provocatoare ale fratelui Dumitrascu, se vede clar inspiratia divina.
  Abia astept sa citesc aceasta carte pe care am comandat-o deja si s-ai fac o buna publicitate sub inspiratia lui Dumnezeu.
  Ma bucur ca exista si al ll-lea volum, iar daca Dumnezeu crede de cuviinta,poate fi si al lll-lea, cine stie….
  VA INDEMN DAR FRATILOR SA NU FITI PRIPITI IN A DA O JUDECATA NEFONDATA FRATELUI MODORAN, CUM S-AU PRIPIT UNII IN VREMEA LUI ISUS PRONUNTAND JUDECATI SI SENTINTE GRESITE .
  NU FACETI LUCRURI DE CARE SA VA PARA RAU MAI TARZIU.
  CERCETATI, RUGATI-VA CU SINCERITATE SI ASTEPTATI RASPUNSUL LUI DUMNEZEU.
  MULTUMESC .

 22. Intrucat nu am reusit sa intru in direct in seara cu emisiunea, las aici cateva impresii, nedumeriri si intrebari pe care le adresez domnului pastor Modoran:

  1.Cat de sigur sunteti pe onestitatea si acuratetea cu care a lucrat Securitatea la dosarele celor care apar cu nume si prenume in cartea dvs? In dialogul pe care l-ati avut in emisiune ati subliniat ca noi trebuie sa ne cunoastem istoria, sunt total de acord cu dvs, dar cat de sigur sunteti ca “istoria” aceasta, culeasa din dosarele Securitatii, contine adevarul si numai adevarul? Considerati ca securistii sunt atat de fideli, cinstiti, onesti, incat sa redea adevarul exact asa cum a fost, fara sa-l exagereze, fara sa adauge nimic, fara sa scada nimic, mai ales ca orice securist avea un superior ? Pastorul L. Cristescu a amintit in emisiune de faptul ca unul dintre numele care apar nu a fost niciodata colaborator al Securitatii ci altcineva a fost cel care i-a dat numele si a scris in locul lui.
  Dvs. ati tratat aceste dosare ale Securitatii ca fiind adevaruri de necontestat. Eu ma indoiesc de veridicitatea acestor informatii. Probabil ca exista mult adevar in ele, insa este posibil sa fie si mult neadevar, iar riscul este prea mare atunci cand este vorba de o carte publicata in mii de exemplare.

  2. Care este motivul pentru care apar nume si prenume in carte? Era vreo problema daca apareau doar initialele, de exemplu P.I in loc de Popescu Ion ? Faptul ca aceste nume sunt prezente in documente cu caracter public (biblioteci, etc…) nu este suficient pentru ca un crestin sa justifice preluarea si publicarea lor impreuna cu faptele scrise in dosar. Din respect pentru persoana, s-ar fi putut folosi pseudonime sau initiale (respectul e acelasi si pentru securisti, si pentru criminali, etc… pentru orice fiinta umana pentru care a murit Hristos. Cu atat mai mult cu cat unii din cei incriminati nu mai sunt in viata. )

  3. Dorinta de adevar si de autenticitate este buna si e normal sa cunoastem faptele trecutului. Trebuie sa stim tot? Ne ajuta? Sunt multe lucruri pe care Dumnezeu nu ni le-a spus inca, fiindca stie ca nu ne sunt de folos. Nu tot ce exista in dosarele Securitatii ne este de folos noua ca si crestini azs. Nu vreau sa vorbesc in numele altor crestini, insa eu personal n-am niciun folos sa stiu numele si prenumele pastorilor care au fost securisti. Nu ma ajuta cu absolut nimic. Sigur, imi e de folos sa cunosc FAPTELE, EVENIMENTELE, etc… dar nu numele protagonistilor. Cartea are meritul de a aduce multa lumina asupra perioadei comuniste, insa s-ar putea in acelasi timp sa hraneasca foarte mult revolta, neincrederea, dezbinarea, iar acest al doilea tais al sabiei sa aduca mai mult rau decat bine in sufletele oamenilor. Cred ca nu de aceste lucruri avea nevoie Biserica azs acum.

  4. Daca intr-adevar s-ar justifica publicarea cartii ca o carte de istorie, in niciun caz nu se justifica publicarea ei ca o teza de doctorat.

  M-as bucura sa primesc raspunsul domnului pastor Modoran la intrebarile adresate mai sus.
  Va multumesc.

  Lorena

  Madrid, Spania

 23. Felicitari Emanuel de la Cluj!
  Arhivele securitatii sunt ptr dl. Modoran adevar istoric, doar atunci cand este vorba de altii!

Lasa un comentariu