Biserica in actiune in Istanbul

Adaugat la data august 16, 2012 cu 1 comentariu

Speranta TV iti prezinta vineri, 17 august, de la ora 20.00, misiunea crestina adventista din Istanbul.

Istanbul este orasul cu o istorie veche de mii de ani. Este istoria zbuciumata a doua mari imperii, Bizantin si Otoman. Este istoria luptelor nesfarsite intre musulmani si crestini, care au murit sub zidurile lui pentru ceea ce credeau ei ca este dreapta credinta.

Singurul oras din lume situat pe doua continente, european si asiatic, despartite de stramtoarea Bosfor, Istanbului a purtat de-a lungul timpului mai multe nume. El s-a numit, pe rand, Bizant, apoi Constantinopol – cetatea lui Constantin, si Islambol, sau orasul in care Islamul abunda, botezat astfel de sultanul Mahomed al II-lea Cuceritorul.

Scindat intre doua lumi, Istanbului inseamna astazi traditie si globalizare, constrangeri si libertate, religie si secularism. In acest oras al contrastelor, Cuvantul lui Dumnezeu este semanat de o mana de adventisti de ziua a saptea entuziasti si curajosi, condusi de pastorul Gheorghe Stefan. Biserica romanilor din Istanbul este o mica insula crestina intr-un ocean in care credinta si traditiile musulmane se impletesc cu scepticismul, agnosticismul, ateismul sau, pur si simplu, cu indiferenta.

Dincolo de predicarea Adevarului, Biserica Adventista Romana din Istanbul este un loc prietenos, deschis catre oameni. Atmosfera calda, ca in mijlocul unei familii, i-a atras pe cativa vizitatori turci de religie musulmana, care studiaza si canta sambata dimineata impreuna cu membrii si familiile acestora.

Urmareste emisiunea Biserica in actiune de vineri, 17 august, de la ora 20.00 si afla minunile care li se intanpla zi de zi. Vei vedea cum credinta in Isus Hristos se naste in vietile musulmanilor.

Loredana Dmitrascu, Speranta TV

5.469 Comentarii

  1. Mereu ma voi ruga LUI DUMNEZEU pentru aceasta lucrare minunata intre musulmani !

Lasa un comentariu