BBC: “O crimă a declanșat o explozie de emoție în România”

Adaugat la data iulie 30, 2019 cu niciun comentariu

Presă internațională a preluat informațiile despre tragedia de la Caracal. Majoritatea articolelor sau reportajelor pun accentul pe bâlbâiala instituțiilor care au intervenit după apelul la ajutor făcut de Alexandra Maceşanu la serviciul de urgență 112.

Postul de televiziune BBC anunță că șeful Poliției Române a fost demis după ce o adolescentă a fost ucisă de bărbatul care a răpit-o. BBC adaugă: crimă a declanșat o explozie de emoție în România.

Prestigiosul BBC explică pe pagina să electronică: “Ministrul de interne l-a demis pe şeful Poliției, după uciderea unei adolescente ale cărei apeluri la ajutor au rămas fără răspuns ore în șir. Familia sa spune că ofițerii nu au luat strigătele de ajutor în serios în timp ce poliția spune că a avut dificultăți s-o localizeze”.

O reacție similară a avut și cotidianul The Guardian care titrează: “România este zguduită de uciderea fetei, după ce poliția a ignorat apelurile la ajutor. Primul ministru ia în calcul organizarea unui referendum privind creșterea pedepselor după această crimă”.

Și Euronews anunță demiterea sefului poliției, după ce răpitorul a ucis-o pe fată.

Știrea despre drama de la Caracal a ajuns și în Australia și Asia. India TODAY titrează: “O fată de 15 ani din România a fost violată și răpită, după ce polițiștii au avut nevoie de 19 ore pentru a interveni. Țara este zguduită de proteste”.

Reuters informează despre demiterile unor înalți responsabili implicați în ancheta de la Caracal și subliniază că victima a apelat numărul european de urgență 112 de trei ori pentru a cere ajutor.

30.07.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu