Banca Centrală a SUA a anunţat că o reuniune cu uşile închise a Consiliului guvernatorilor va fi organizată luni

Adaugat la data martie 13, 2023 cu niciun comentariu

Banca Centrală a SUA nu a oferit detalii, dar reuniunea oficialilor Fed vine după colapsul Silicon Valley Bank, cel mai mare colaps al unei instituţii financiare de după criza mondială din 2008.

Prăbuşirea Silicon Valley Bank a perturbat pieţele mondiale, a prăbuşit acţiunile băncilor şi i-a făcut pe antreprenorii din sectorul tehnologiei din California să fie îngrijoraţi cu privire la finanţare.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile.

Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg News, Rezerva Federală şi Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) analizează posibilitatea înfiinţării unui fond special, care va permite organismelor de reglementare să acopere mai multe depozite la băncile care întâmpină probleme după colapsul Silicon Valley Bank. Reglementatorii ar fi discutat despre acest subiect cu directorii de bănci şi speră că o astfel de măsură îi va linişti pe deponenţi şi va contracara panica.

13.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu