Autoritățile din România recomandă interzicerea TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților statului

Adaugat la data mai 18, 2023 cu niciun comentariu

Autoritățile din România vor recomanda interzicerea TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților statului. Populara aplicație dezvoltată de o companie chineză ridică riscuri de securitate, potrivit autorităților.

Guvernul a ajuns, în urma unei analize, la concluzia că această aplicație prezintă riscuri de securitate.

Au fost identificate mai multe probleme: platforma își rezeră dreptul de a sterge informatii, partajează datele colectate cu terti, colectează inclusiv date despre dispozitiv, cum ar fi numărul de telefon sau codul cartelei SIM și datele pot fi stocate oriunde.

Prin urmare, autoritățile vor emite, în perioada următoare, o recomandare de interzicere a aplicației pe telefoanele de serviciu ale angajaților statului.

În prezent, TikTok este una dintre cele mai populare aplicații din România. Rețeaua are aproape 7, 58 de milioane de utilizatori cu vârsta peste 18 ani.

Măsuri similare de interzicere sau de recomandare de interzicere a instalării acestei aplicații pe telefoanele autorităților au luat și reprezentanții Comisiei Europene, cei ai Parlamentului European, dar și cei ai Consiliului European. Ei au interzis, practic, folosirea acestei aplicații pe telefoanele, laptopurile, tabletele de serviciu ale angajaților, pentru că oficialii europeni sunt îngrijorați cu privire la securitatea datelor.

Decizii similare au fost luate și de autoritățile din SUA, Australia, Canada sau Danemarca.

18.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu