Autoritățile din Libia au demarat o campanie de vaccinare a locuitorilor pentru a preveni o epidemie de holeră, în urma inundațiilor devastatoare

Adaugat la data septembrie 18, 2023 cu niciun comentariu

Oficialii din Libia au demarat campania de vaccinare pentru a preveni apariția sau răspândirea unor boli cum ar fi holera. Printre primii vaccinați sunt angajații seriviciilor speciale care mai caută supraviețuitori printre ruine.

În acest timp, locuitorii din Derna încearcă să supraviețuiască după inundațiile care le-au distrus orașul aproape în totalitate.

Și alte localități de lângă Derna au fost distruse de furtuna Daniel. Casele și mici magazine au fost devastate, iar lucrurile oamenilor și marfa comercianților au ajuns în noroi.

Orașul Derna avea o populație de aproximativ 100 de mii de locuitori înainte să fie lovit de furtuna Daniel. Acum nouă ani, în timpul războiului civil, localitatea a fost ocupată de teroriștii din gruparea ISIS. Acum cinci ani, un lider militar a eliberat Derna din mâinile teroriștilor, după un asediu îndelungat care a provocat numeroase victime și în rândul populației civile.

sursa: TVR

18.09.2023

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu