Atmosfera de sărbătoare la Istanbul după înfrângerea candidatului susținut de Erdogan la primărie

Adaugat la data iunie 25, 2019 cu niciun comentariu

Istanbulul nu mai ține cu Erdogan după ce partidul președintelui a pierdut din nou scrutinul pentru primăria celui mai mare oraș al Turciei. Candidatul opoziție a câștigat detașat alegerile de duminică, o reluare a celor de acum 3 luni contestate de partidul de guvernământ. Noul primar a declarat că este dispus să lucreze cu președintele Erdogan.

Atmosfera de sărbătoare la Istanbul după anunțarea primelor rezultate ale alegerilor pentru primărie. Candidatul opoziție Ekrem Imamoglu avea un avans confortabil lucru recunoscut în primul rând de fostul premier și candidat AKP, Binali Yildirim.

Imamoglu a adunat aprope 54% din voturi. Dacă acum trei luni câștiga cu un avans de doar 13 mii de voturi, acum acesta a urcat la aproape 800 de mii.

Președintele Erdogan a fost printre primii care l-au felicitat pe Imamoglu. Victoria republicanului a stârnit un uriaș entuziasm în rândul turcilor din Istanbul care vad în înfrângerea partidului lui Erdogan semnul unui nou început.

Observatorii spun că înfrângerea este o lovitură Erdogan, și el fost primar al Istanbulului, cel mai mare oraș din Turcia.

Asta după ce în martie partidul președintelui a pierdut și capitala Ankara și orașul Izmir, al treilea ca mărime al țării.

25.06.2019

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu