Atenționare de călătorie emisă de MAE: risc ridicat de incendii de pădure în Grecia!

Adaugat la data iunie 30, 2019 cu niciun comentariu

Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că, începând de sâmbătă, există risc ridicat de incendiu de pădure – grad 4 din 5, pe fondul temperaturilor ridicate şi al vântului, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, riscul de incendiu a fost semnalat pentru: Chios, Lakonia, peninsula Attica şi insulele Evia, Kythira, Skyros, Lesvos, Samos, Ikaria şi Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728879. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

30.06.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu