Atac terorist la metroul din Sankt Petersburg

Adaugat la data aprilie 03, 2017 cu niciun comentariu

Autoritățile din Rusia anunță oficial că explozia de la metrou este un atac terorist. Bilanțul a fost revizuit la 10 morți și 37 de răniți aflați în spital.

 Nu există încă un bilanț final al exploziei. Vin cifre contradictorii din surse diferite. Ministrul Sănătății, Veronika Skvorțova, a spus că 11 persoane au murit în urma exploziei. Alți 37 de răniți sunt în spital, dintre care șase în stare critică. În schimb, Comitetul Național Antitero, care investighează explozia, anunțau nouă morți și 20 de răniți.

O explozie, provocată cel mai probabil de un mecanism exploziv artizanal, s-a produs luni, în jurul orei locale 14:40, într-un vagon de metrou din Sankt Petersburg. Explozia a avut loc în timp ce trenul se afla între stațiile Institutul Tehnologic și Sennaia Ploșciad, potrivit Comitetului Național Antiterorism. Biroul guvernatorului din Sankt Petersburg a anunțat că sunt 50 de victime. Zece sunt morți. 25 dintre răniți, inclusiv un copil, au fost transportați la un spital din oraș.

Imediat după explozie, autoritățile au fost îngrijorate că vor urma și altele și au sporit măsurile de securitate, inclusiv la Moscova, la metrou și pe aeroporturi. Au circulat informații contradictorii – că ar fi mai multe explozii, la mai multe stații sau pe o a doua linie de metrou, că ar fi fost găsit un nou dispozitiv exploziv.

În scurt timp, autoritățile au închis întreg sistemul de transport subteran din cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, iar la fața locului au fost mobilizate echipe de geniști și de intervenție. Evacuarea tuturor călătorilor a durat circa o oră.

03.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu