Atac sângeros în Japonia: 16 eleve înjunghiate într-o stație de autobuz

Adaugat la data mai 28, 2019 cu niciun comentariu

Atac de o violență fără precedent în Japonia. Cel puţin 18 persoane, printre care 16 eleve care se duceau la şcoală, au fost înjunghiate, marţi dimineaţă, în oraşul Kawasaki.

UPDATE 09.00 Bilanțul atacului dintr-o stație de autobuz din apropiere de Tokyo a ajuns la doi morți, după ce o fetiță de 12 ani și un bărbat de 39 de ani și-au pierdut viața din cauza rănilor suferite.

Suspectul, un bărbat de 50 de ani, a atacat cu cuțitul 18 oameni aflați în stația de autobuz. Individul a înjunghiat la întâmplare 16 eleve care mergeau la școală, dar și doi adulți, scrie BBC.

Un șofer de autobuz a declarat, pentru NHK, că l-a văzut pe suspect apropiindu-se de grupul de fete, iar acesta a început să le atace cu cuțitul. Ulterior, bărbatul s-a urcat și în autobuz, unde a lovit mai multe persoane.

Potrivit directorului spitalului unde au fost duse victimele, o femeie de 40 de ani și trei fetițe, de 6 ani, au fost rănite grav, fiind înjunghiate la nivelul capului și gâtului.

Suspectul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, şi-a provocat răni grave la nivelul gâtului şi ulterior a decedat, informează presa locală. La faţa locului au fost găsite două cuţite.

Preşedintele american Donald Trump şi-a mărturisit solidaritatea faţă de japonezi după acest atac.

“Toţi americanii sunt alături de poporul japonez şi plâng pentru victime şi familiile lor. În numele Primei Doamne şi al meu, doresc să le adresez rugăciunile şi simpatia noastră”, a declarat Trump la bordul unei nave militare japoneze, în ultima zi a vizitei de stat întreprinsă în arhipelagul nipon.

Criminalitatea violentă este rară în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au şocat însă populaţia. În 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz şcolar şi un autobuz pentru navetă într-o suburbie din Tokyo. În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokyo, omorând trei persoane şi înjunghiind mortal alte patru.

28.05.2019

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu