Arta compromisului – 04.04.2012

Adaugat la data aprilie 05, 2012 cu 1 comentariu

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/perspective3/Arta compromisului.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

  1. Interventia din finalul emisiunii explica de ce ne este foarte dificil sa intelegem nuantele. Pozitia pastorului este o incercare de a reduce toata complexitatea lumii la tonuri de alb si negru. Este o pozitie reductionista construita pe stereotipii mentale care nu tine cont de realitatile istoriei recente.
    Devine astfel explicabil de ce in perioada Holocaustului prea putini au fost crestinii care au avut curajul sa ia apararea evreilor condamnati la moarte. Daca se ia in calcul teza enuntata de pastor, atunci tot ce s-a petrecut in lagarele mortii poarta amprenta divina. De ce nu i-a salvat Dumnezeu pe evrei daca tot putea sa o faca, asa cum sustine cu atata fervoare pastorul Ghejan?

    Ce spuneti, insa, de adventistul John Weidner (singurul adventist care a primit distinctii internationale pentru rolul sau in salvarea evreilor) care a creat pasapoarte false pentru a pune in functiune o adevarata retea secreta de salvare a evreilor din Franta? Nu doar ca a mintit ci a facut si documente false!!! Ce spuneti insa de adventistii germani care s-au supus lui Hitler predandu-i acestuia pe evreii convertiti la crestinism, folosind ca scuza exact acelasi argument ca cel din emisiunea de fata? Care dintre aceste pozitii vi se par mai crestine?

    Pacat ca emisiunea d-voastra a cazut intr-o capcana pe care ar fi foarte bine sa o redeschida! Altfel, istoria ramane martora ca nu invatam nimic din trecut. Sunt profesor de istorie si declar ca sunt indignat de asemenea pozitii care ne proiecteaza din nou intr-un trecut din care speram sa evadam. Ma astept ca un pastor sa inteleaga si elemente fundamnetale de istorie si nu doar sa `recite` pasaje biblice fara a le putea contextualiza. Mai ales cand aceste pozitii sunt afisate ca si cum ar reprezenta o pozitie oficiala… Si nu este prima oara cand se intampla aceasta!

Lasa un comentariu