Armata americană a anunţat oficial că sunt pregătite unități pentru a le suplini pe cele aflate în prezent în Europa

Adaugat la data ianuarie 25, 2023 cu niciun comentariu

Cotidianul New York Times, citând surse din Pentagon, a titrat deja că alte câteva mii de soldaţi vor ajunge în România şi vor fi detaşate aici pentru cel puţin 9 luni.

Posibila înlocuire a forţelor aflate acum în Europa va asigura Statelor Unite și aliaților o poziție de descurajare și apărare, mai spune anunțul oficial.

Publicaţia americană New York Times, citând surse din din Pentagon, susţine că schimbarea nu este posibilă ci certă, urmând ca prezența militarilor americani să fie prelungită cu cel puțin 9 luni.

Divizia 101 aeropurtată cunoscută și ca „Screaming Eagles” este specializată în asalt aerian și este prezentă în România de la începutul lunii iulie, la Mihail Kogălniceanu.

New York Times menţionează şi faptul că misiunea din România ar urma să fie condusă de un general de două stele, alături de de cei mai buni planificatori de la Divizia a 10-a de Munte.

Militarii americani prezenţi în România se antrenează şi au exerciții în mod constant cu cei români, pe flancul estic al Alianţei.

25.01.2023

5.396 Comentarii

Lasa un comentariu