Arestul Central devine, pe zi trece, din ce în ce mai neîncăpător. La fel se întâmplă și cu celelalte spații de deținere preventivă din București

Adaugat la data martie 20, 2023 cu niciun comentariu

Numărul mare de rețineri la care se adaugă obligația prezenței la diverse termene de judecată la instanțele din Capitală a dus la apariția unei situații neașteptate: arestul central al Poliției Capitalei nu are suficiente spații de deținere pentru toți reținuții și arestații preventiv din alte județe aduși în Capitală. Cei din urmă sunt audiați în diverse dosare penale. Sindicaliștii din Ministerul de Interne spun că problema lipsei locurilor de detenție ar fi putut fi rezolvată de ani buni.

Numărul mare de acțiuni ale polițiștilor a dus la numeroase rețineri și arestări preventive, iar locurile libere din arestul Poliției Capitalei s-au ocupat rapid. Mai ales că, în centrele de detenție, ajung și cei împotriva cărora parchete precum DNA și DIICOT iau măsuri de reținere și ulterior de arestare preventivă prin decizii ale instanțelor. Reprezentanții Poliției Capitalei spun însă că situația a fost temporară, în condițiile unui tranzit crescut în centrele de detenție preventivă.

Sindicaliștii spun că astfel de probleme ar fi putut fi evitate dacă un proiect luat în discuție în urmă cu 9-10 ani ar fi fost adoptat și pus în practică. Astăzi ar fi existat un spațiu modern destinat detenției preventive.

În București sunt 11 centre de reținere. Cel mai mare este Arestul Central, care poate găzdui în jur de 100 de persoane în același timp. În celelate spații din Capitală pot fi deținute în jur de 15-20 de persoane.

20.03.2023

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu