Aproape 4 mii de militari vor participa la ceremonia istorică de încoronare a Regelui Charles

Adaugat la data aprilie 24, 2023 cu niciun comentariu

Unii vor defila de la Palatul Buckingham la Abaţia Westminster alături de Rege şi Regină, alţii se vor afla în aeronovele Forţelor Aeriene ce vor survola reşedinţa regală înainte ca familia Windsor să salute mulţimea de la balcon. Slujba de încoronare va avea 5 părţi şi va respecta tradiţii vechi de sute de ani.

La 12.20, Regele și Regina vor pleca de la Palatul Buckingham spre Abația Westminster și vor fi însoțiți de un alai impresionant.

Aproximativ 4 mii de militari ar urma să fie implicați în întregul ceremonial și 400 de soldați din statele din Commonwealth.

Regele va ajunge în fața porții vestice a catedralei puțin înainte de ora 13.00 și cel mai probabil va purta uniforma militară.

Slujba de încoronare va avea 5 părți. Mai întâi, Regele va fi prezentat de Arhiepiscopul de Canterbury, conform tradiției, celor care se află în lăcașul de cult.

Invitații vor striga “Dumnezeu să îl ocrotească pe Rege”. Monarhul va promite apoi că va apăra legea și Biserica Anglicană.

În cea de-a treia etapă, Charles se va așeza pe Scaunul Încoronării și va fi uns cu uleiul sfințit pe frunte, mâini și piept, iar apoi Arhiepiscopul îi va pune coroana pe cap.

După învestire, urmează jurământul de credință.

În trecut, nobilii veneau și îi sărutau pe rând noului suveran mâna dreaptă. Cel mai probabil, pe 6 mai, doar Prințul William va depune jurământul de credință în fața tatălui său.

Primul cadou pe care Regele îl va primi va fi o Biblie făcută special pentru el.

La slujba de la Abația Westminster vor participa Prințul Harry, dar și primul soț al Reginei Camilla, Andrew Parker Bowles.

La ora 15.30, Regele și Regina vor intra în Palatul Buckingham, iar după ora 16.00 membrii familiei regale vor saluta mulțimea de la balcon.

24.04.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu