Apă verde pe Canal Grande în Veneția. Poliția cercetează cauzele

Adaugat la data mai 30, 2023 cu niciun comentariu

Polițiștii din Veneția, Italia, investighează motivele pentru care, duminică, principalul canal din oraș a devenit verde strălucitor, scrie The Guardian.

Ofițerii verifică dacă nu cumva este vorba despre un protest al oamenilor nemulțumiți de schimbările climatice și de faptul că, din punctul lor de vedere, statul nu face mare lucru pentru a ajuta mediul.

Culoarea a fost observată pentru prima dată de localnici, a scris pe Twitter președintele regiunii Veneto, Luca Zaia. „Prefectul a convocat o întâlnire urgentă cu poliția pentru a investiga originea lichidului”, a spus el. Serviciul de pompieri italian a declarat că ajută Agenția Regională de Protecție a Mediului să preia mostre pentru testare.

Imaginile cu apa verde au făcut înconjurul internetului, mai ales că zona afectată este chiar în centru, lângă renumitul Pod Rialto, foarte vizitat de turiști. În fotografiile postate pe rețelele sociale se văd gondolierii care înaintează prin lichidul colorat.

Nu este prima dată când Grand Canal este înverzit. S-a mai întâmplat în 1968. Atunci artistul argentinian Nicolás Garcia Uriburu a aruncat în apele Veneției un colorant verde fosforescent, în timp ce se desfășura în oraș faimosul Bienal de artă. Artistul a vrut să atragă atenția asupra problemelor ecologice.

sursa: TVR Info

30.05.2023

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu