ANM: Temperaturi ridicate în următoarele săptămâni. Ploile vor fi deficitare, iar la munte se va depune strat de zăpadă consistent

Adaugat la data martie 14, 2023 cu niciun comentariu

Vești noi de la meteorologi în ceea ce privește vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă o primăvară veritabilă, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi în mod normal. În plus, nu vor fi prea multe episoade de ploaie.

Meteorolog ANM: Până spre finalul lunii martie, în țară vor fi temperaturi peste normalul mediei atât ziua cât și noaptea. Ploile vor fi deficitare în această perioadă, mai multe ploi vor fi în următoarea săptîmână în regiunile nord-vestice.

În următoarele săptămâni vor fi alternanțe între perioade cu temperaturi peste normalul perioadei și perioade de răcire.

Săptămâna viitoare temperaturile maxime se vor situa între 6 și 11-12 grade, iar minimele între -2 și 4-5 grade.

Vremea se mai răcește ușor, iar joi, local, vremea se va răci accentuat așa încât temperaturile maxime vor ajunge sub normalul perioadei, cu maxime între 4 și 10 grade.

Spre finalul săptămânii, temperaturile vor crește ușor și treptat.

Spre finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, valorile termice vor fi mai apropiate de normalul perioadei. În zonele de deal și munte este posibil să fie cantități de ploaie peste normalul perioadei.

Mâine noapte va începe din nou să ningă în masivele vestice, nord-vestice, unde pot să se depună chiar peste 10 cm de zăpadă. Stratul de zăpadă este destul de consistent al munte în această perioadă deoarece temperaturile sunt scăzute. Este posibil ca la finalul lunii martie, începutul lui aprilie, să se poată încă schia la munte.

14.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu