ANM: Lapoviță, ninsoare și vânt, în primul episod de iarnă din acest an. La București sunt așteptați primii fulgi de zăpadă. De luni, vremea se încălzește

Adaugat la data noiembrie 18, 2023 cu niciun comentariu

Weekendul a început cu vreme extremă în mai multe regiuni. Ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Meteorologii anunţă cod galben de vânt puternic şi ninsori la munte în Munții Banatului și în Vestul Carpaților Meridionali. Vântul se mută apoi şi în sud-estul ţării, iar în Bucureşti vor cădea şi primii fulgi de zăpadă.

Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum fără mașini echipate de iarnă. Iar drumarii sunt pregătiți să intervină dacă va fi nevoie. Direcția regională de drumuri și poduri Buzău are în administrare peste 1300 de kilometri de drumuri naționale, în 4 județe.

Nici anul acesta șoselele naționale nu vor fi protejate de perdele forestiere, ci de parazăpezi care vor fi montate pe o distanță de 74 de kilometri în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Galați.

Până duminică dimineața, litoralul se va afla sub cod portocaliu de vânt puternic. Rafale și de 100 de kilometri pe oră vor agita puternic apa Mării Negre. Vântul va sufla cu putere și în sudul Moldovei și în estul Munteniei.

De luni, vremea se mai încălzește. În vest, sud și centru temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Chiar și cu episoade de frig, meteorologii spun că anul 2023 ar putea fi cel mai călduros din România, de la 1900 și până în prezent.

surse: ANM/TVR

18.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu