ANM: Informare meteorologică de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă pentru toată ţara până vineri seara

Adaugat la data mai 24, 2019 cu niciun comentariu

Potrivit informării meteorologice, începând de joi, ora 12.00, până vineri, ora 22.00, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în după-amiaza zilei de joi în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de vineri în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale.

Cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi în regiunile limitrofe.

Meteorologii au emis joi o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare de la ora 12.00 până vineri la ora 22.00, ce vizează ploi, vânt, dar şi variaţii de temperatură de la 12 la 27 de grade.

Potrivit prognozei speciale, începând de joi, ora 12.00, până vineri la ora 22.00, vor fi perioade – în special în după-amiaza zilei de vineri – în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, cantităţi de apă mai însemnate.

Temperatura maximă, joi, va fi de 26…27 grade, iar vineri de 23…24 de grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 15 grade.

24.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu