ANM: Cod galben de furtuni și grindină în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, Carpații Occidentali și Meridionali

Adaugat la data mai 22, 2023 cu niciun comentariu

Cod galben de furtuni în 15 judeţe, de la ora 12.00 până diseară la ora 21.00. Sunt vizate Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și Carpații Occidentali și Meridionali. Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Avem parte de o vreme mai instabilă în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și Carpații Occidentali și Meridionali, acolo unde, pe lângă descăcări electrice și intensificări ale vântului, vor fi și vijelșii și grindină și se pot acumula cantități de apă în intervale scurte de timp, de 20 – 25 de litri pe mp, a transmis Marina Antonescu, meteorolog de serviciu.

Astfel de fenomene de instabilitate vor fi pe arii strânse și în restul țării, dar cu probabilitate mai mare în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

22.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu