ANM: Avertizare de ploi, vânt și răcire accentuată a vremii, valabilă de luni dimineață până miercuri seara, în cea mai mare parte a țării

Adaugat la data martie 26, 2023 cu niciun comentariu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ şi răcire accentuată a vremii, cu îngheţ la sol şi brumă, valabilă în cea mai mare parte a ţării, de luni dimineaţa până miercuri seara.

În intervalul 27 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00, precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopţii de luni spre marţi (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitaţii mixte (măzăriche, lapoviţă şi ninsoare).

La munte vor predomina ninsorile şi, local, se va depune strat nou de zăpadă.

Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de litri/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 45 – 65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marţi şi miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative. Se va semnala îngheţ la sol.

În sud-estul teritoriului, în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi posibil căderi de grindină.

26.03.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu