Ambasadoarea Franţei în România: Absolvenţii cursurilor universitare în limba franceză vor avea posibilităţi crescute de angajare în Europa

Adaugat la data mai 20, 2023 cu niciun comentariu

Absolvenţii cursurilor universitare în limba franceză vor avea posibilităţi crescute de angajare în sectoare extrem de importante la nivel european graţie pregătirii şi cunoaşterii limbii franceze, a declarat ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, cu prilejul participării sale la un forum despre studii şi cariere francofone în România.

Ea a spus, vineri, la forum, că sunt 4.150 de întreprinderi franceze sau cu capital francez în România şi că în prezent există “o dorinţă crucială” de cercetare, de investiţii şi posibilitatea de a dezvolta parteneriate între Franţa şi ţara noastră pentru a ajuta românii să găsească cele mai bune cursuri universitare şi ulterior un loc de muncă.

Laurence Auer a afirmat că România este o ţară cu “un pivot al francofoniei universitare şi ştiinţifice”. Diplomatul a amintit despre ciclurile de licenţă şi de master dezvoltate în limba franceză în România şi despre şcolile doctorale francofone.

20.05.2023

 

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu