Am intrat în săptămâna încoronării Regelui Charles al III-lea, un eveniment istoric spre care se îndreaptă ochii întregii lumi

Adaugat la data mai 02, 2023 cu niciun comentariu

În Regatul Unit se fac ultimele pregătiri, va fi o desfășurare de forțe fără precedent, iar presa britanică estimează că autoritățile britanice vor cheltui 280 de milioane de euro cu organizarea întregului eveniment. Printul Harry va participa doar la slujbă și se va întoarce în Statele Unite la cel mult doua ore după ce aceasta se va încheia.

7.000 de militari au exersat duminică pasul pentru defilare la o bază a Forțelor Aeriene Regale din sud -vestul Londrei. A fost cea mai mare repetiție pentru procesiunea care se va desfășura după slujba de încoronare. Militarii din forțele terestre, aeriene și navale îi vor însoți pe Rege și Regina de la Abația Westminster la Palatul Buckingham. În timpul repetițiilor două porți de rugby au marcat intrarea în palatul Buckingham, iar un autobuz a ținut locul caleștii aurite în care se vor afla Regele și Regina pentru ca soldații să se poată coordona perfect.

În tot acest timp admiratorii familiei regale au montat deja corturi pe principalul bulevard din inima Londrei pentru a fi siguri că sâmbătă îi vor vedea pe Regele Charles și Regina Camilla. E prima ceremonie din ultimii 70 de ani.

Potrivit presei britanice organizarea întregului eveniment costa 285 de milioane de euro, din care 160 de milioane acoperă doar costurile cu măsurile de securitate și detașarea a mii de polițiști din tot Regatul la Londra pe parcursul celor 3 zile de sărbătoare națională. Cealaltă parte din bani a fost cheltuită cu elementele logistice ale încoronării.

Regele Charles va sta pe scaunul încoronării vechi de peste 700 de ani doar în momentul în care arhiepiscopul îi va pune coroane pe cap. În celelalte momente ale slujbei el și Regina Camilla vor folosi scaunele de stat făcute pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a, dar și tronurile folosite de bunicii Regelui la încoronarea din 1937. Acestea au fost recondiționate în ultimele zile. În timpul slujbei de încoronare vor fi folosite obiecte de o valoare inestimabilă, iar în Catedrala Westminster se vor afla cei mai importanți lideri ai lumii.

În timpul concertului care va avea loc duminică la Castelul Windsor, printul William va susține un discurs.

02.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu