Album de familie – 06.05.2012

Adaugat la data mai 07, 2012 cu 6 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/album3/ep131Privelisti imagini.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

  1. .Pe creştin nimic nu-l poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu.
    28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.

  2. Si, daca subconstientul nostru este ceva asemanator cu animalele (fara directa conectie cu constientul), ce-am putea spune despre “atunci mielul si leul vor locuii linistiti unul linga altul? Stim ca Isus Hristos este Mielul si Leul, si stim ca toti cei ce L-au primit si sint in El, sint ca El.

  3. Daca constientul este acuzat in mod constant de un oarecare trecut sau neadevaruri, subconstientul inregistreaza primind informatia prin constient afectind trupul in mod negativ. Bineinteles ca ce e bine sa facem este lepadarea anumitor imprejurari daunatore sau excluderea noastra din ele. In Domnul Isus Hristos primim prin credinta iertare de greseli facute in viata noastra cind n-am stiut mai bine, si cind constientul crede intr-adevar subconstientul primeste curatirea necesara care apoi este transmisa in trup.

    Cine nu crede, ramine ce-a fost. Faptul ca multi oameni se contrazic in spusele lor este pentru ca ei nu sint constienti despre subconstient cu care colaboreaza periodic si diferit in diferite situatii.

    Subconstientul produce atractia intre un barbat si o femeie, dar constientul este partea decisiva a celor ce vor urma intre ei. O atractie in aceeasi directie, aceleasi valori, respect, dragoste constienta…caracterul.

    Imoralitatea inainte de casatorie. de cele mai multe ori se intimpla din pricina subconstientului si ce a fost asezat acolo prin diferite modalitati. Tot asa este si cu cei ce se pastreaza pina la casatorie. Cindva, undeva informatia s-a asezat in subconstient prin constient, si, se intimpla ce se intimpla. Cind omul nu poate suferi mizeria pacatului, se fereste de a se murdari urmarind dragostea.Nimeni nu se simte bine cind e prima data…oamenii se invata cu bine sau cu rau.

    Copilu are nevoie de atentia parintilor si indrumati chiar si disciplinati. disciplina transmisa din copilarie in subconstientul lor ii va feri de multe necazuri/alegeri gresite in viitorul lor.

  4. Mai putem adauga ca in lipsa educatiei sau anumite alegeri care au fost facute pentru noi in copilarie sau mai tirziu in viata, poat afecta subconstientul in forma negativa, si asta pentru ca constientul n-a fost educat sau nu a avut sansa de-a alege mai bine sau pur si simplu nu i s-a permis sa aleaga. Speranta in astfel de situatii este educatia care cind prezenta in constient ne determina sa alegem ce este bine si sanatos…astfel mai devreme sau mai tirziu, subconstientul va incepe sa corespunda constientului.

    Spre exemplu daca o persoana incepe din pricina imprejurarilor/prietenilor/tv/books etc. sa creda in “nimicuri”, acea incredere in acele nimicuri vor afecta subconstientul care va contrazice constientul. Subconstientul se poate manifesta in trup si astfel contrazice constientul. Daca omul se lasa, prin urmare sa raspunda subconstientului ignorind propriu constient, el/ea devine un altcineva contrar adevarului. Insa daca el/ea insista in o stare de bine, acele nimicuri din subconstient vor dispare eventual, constientul/starea de bine biruind astfel.

  5. Desi este adevarat ca informatiile vizuale sau verbale patrund in subconstient, tot atit de adevarat este si alegerea subconstienta pe care o facem intr-o directie pozitiva sau una negativa. Ceea ce devenim prin aceste alegeri subconstiente vorbesc despre alegerile asumate de subconstient care intr-o masura egala lucreaza cu alegerile constientului. Asa imi spun propriile experiente.

  6. A privi inseamna a vedea. A vedea inseamna, respingere si alegere. Respingere inseamna a inceta privirea, A alege inseamna a deveni (in parte) ce privesti. Privind ce admiri instaleaza dorinta de o oarecare unire cu ceea ce privesti. Mincarea (pe linga miros) te imbie sa o gusti. Frumusetea oamenilor, prin privire devin modele pentru imbracaminte, comportament. Florile te imbie sa le mirosi. Cerul te imbie sa te intrebi, sa cunosti.

    Diferentele descoperite prin privire stirneste curiozitate de cunoastere. Cind ce privim e frumos, vrem sa ne apropiem, sa cunoastem, sa devenim, sa ne astimparam curiozitatea.

    Curiozitatile nesanatoase nu sint stirnite de privire, ele sint stirnite de rau. Cind respingerea a fost primul instinct, iar apoi din diferite motive fie din influente apropiate, sau din pricina ca privirea n-a fost retrasa de acolo din diferite motive, omul se imbolnaveste si alege privind prin boala.

    Daca doar privind vedem diferente care pot da nastere la tot felul de banuieli si probabil departe de adevar, bine e sa ne retragem privirea care se uita asa, sa nu ne lasam inselati de noi insine mentinindu-ne astfel sanatosi si iubitori.

Lasa un comentariu