SperantaTV / Arhiva / Album de familie / Administrarea banilor – 15.05.2014
Adaugat la data mai 15, 2014 cu 1 comentariu
Copyright © 2023 SperantaTV.
ASOCIATIA CENTRUL MEDIA ADVENTIST
Sediul social: str. Erou lancu Nicolae nr. 38-38 A, Voluntari, jud. Ilfov, cod 077190. Reprezentant legal: Catalin Barbulescu.
Director de programe: Cristina Isvan. Redactor Sef: Ana-Maria Sandu. Branduri: Speranta TV, Radio Vocea Sperantei
Actionari: Uniunea de conferinte, Conferinta Banat, Conferinta Moldova, Conferinta Muntenia, Conferinta Oltenia, Conferinta Transilvania de Nord, Conferinta Transilvania de Sud
17/05/2014 at 07:48
Banii nu aduc fericirea dar…ai nevoie de bani! Cum in viata de business dictonul englezo-american,, Time is money, ajungem la concluzia ca timpul are valoare, iar secunda pentru reclama unui superbowl-ul American costa intre 3-4 milioane de dolari, si te intrebi: Banul, este util pentru dorintele tale in asta viata de huzur si dezmat, sau, banul este necesar pentru viata ta si a familiei tale pe acest pamant? Mamona, zilelor noastre de azi, de multe ori, este pus pe masa discutiilor noastre familiale si te mai intrebi: De ce oare mai traiesc daca, nu-mi traiesc azi anii mei? Totul este desertaciune si goana dupa vant…! spunea Soloman pe vremuri, dar eu l-as intreba pe Solomon: De ce viata ta a fost o desertaciune si o goana dupa vant? Caci Solomon a avut de toate, inclusiv mintea, caci Dumnezeu i-a pastrat-o intacta. Si totusi, el a considerat viata ca o desertaciune. Traim in era individului, a desfiintarii normelor de respect familial, iar timpul petrecut cu sotia si copiii, a scazut enorm de mult. Acestea sant de fapt problemele de baza a descompunerii familiei moderne. Barbatul, are bani si vrea o noua nevasta mai tanara, femeia are si ea de toate, si vrea o alta viata cu altcineva mai tanar evident. Dupa mine nu banul e o problema in viata de credinta ci spiritul castigarii banului si inchinarea la zeul numit, “Mamona”. Viata secolului electronic in care traim, a schimbat balanta de respect in familie, intre generatii si in biserica. In concluzie, crestinul modern a mers prea departe in neascultare de Legea Divina, iar intoarcerea la Dumnezeu, devine fara sanse de reusita. Asa ca atentie la intarirea relatiilor in familie si Dumnezeu sa conduca caminurile noastre. AMIN.
Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.