Acțiune de decontaminare la Catedrala Nôtre-Dame din Paris

Adaugat la data august 09, 2019 cu niciun comentariu

Amplă acțiune de decontaminare, la Catedrala Nôtre-Dame din Paris, după ce mai multe teste de sânge au scos în evidență procente ridicate de plumb, la adulți și copii. Autoritățile spun că actualele măsuri vor fi suficiente, dar unii locuitori din zonă sunt de părere că școlile de acolo ar trebui închise, deoarece nu sunt sigure.

Operațiunea de decontaminare include zonele care înconjoară monumentul, precum și toate străzile și clădirile din vecinătate, în special școlile și grădinițele. Totul este spălat și dezinfectat, iar asfaltul din curțile școlilor va fi înlocuit.

Măsurile de protecție sunt stricte, mai ales că un val de critici se îndreaptă spre cei care ar fi trebuit să intuiască din timp pericolul la care sunt expuși muncitorii.

Nouă instituții școlare, din vecinătatea catedralei Notre-Dame, sunt incluse în planul de decontaminare, iar autoritățile îi sfătuiesc pe părinți să-i testeze pe copii.

Medicii spun că plumbul este toxic, iar prezența acestuia în sânge poate provoca disfuncții ale ficatului, rinichilor, oaselor și creierului. Contaminarea a avut loc după explozia de acum 4 luni.

09.08.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu