Actioneaza Acum! – Conventia ASI Europa 2011

Adaugat la data august 19, 2011 cu niciun comentariu

In perioada 15 – 19 iunie 2011 s-a desfăşurat Convenţia ASI Europa 2011, la Konstanz, în Germania, într-un spaţiu cu ecouri istorice importante pentru creştinismul protestant. În aceaşi clădire în care s-a desfăşurat acum Convenţia, a avut loc în perioada 1414 – 1418, cel de-al 15-lea conciliu ecumenic recunoscut de către Biserica Romano-Catolică, ocazie în care a fost condamnat si executat reformatorul Jan Huss.

Datorită amprentelor reformei care marchează aceste locuri, organizatorii Convenţiei ASI Europa 2011, au găsit potrivit ca evenimentul din acest an sa aibă un motto motivator în ceea ce priveşte misiunea creştină: „ Act Now! Reach out, up, across!” („ Actionati acum! Ajungeti peste tot in jurul vostru!”)

Vorbitorul principal al evenimentului a fost John Bradshaw, director al postului de televiziune “It is Written” (Stă Scris). Mesajele transmise au avut darul de a motiva pentru misune, de a motiva la acţiune, la împărtăşirea soliei advente şi, în mod special, a Întreitei Solii Îngereşti din Apocalipsa 14. “Nu trebuie să cedăm concepţiei că trăim într-o lume secularizată, în care nu este loc pentru credinţă, ci trebuie să depunem eforturi susţinute pentru lucrarea lui Dumnezeu şi să fim încrezători că El va fi Cel care întoarce inimile oamenilor către Sine. Metodele Sale, le depaşesc pe ale noastre şi nu pot fi împiedicate de factorii potrivnici pe care noi îi identificăm şi care ne descurajează deseori”, a amintit în prezentarea sa John Bradshaw.

Pe tot parcursul celor patru zile ale Convenţiei au fost prezentate mărturii de către reprezentanţi ai diferitelor filiale ASI Europa, care au fost implicaţi în proiecte misionare din ţările lor, sau în alte ţări în care există o nevoie stringentă de misiune.

Unul dintre scopurile acestei convenţii a fost acela de a-i ajuta pe participanţi să ”înveţe noi modalităţi de a împărtaşi în mod eficace credinţa lor şi de a fi eficienţi în lucrarea de evanghelizare, deoarece, acesta este scopul existenţei ASI: să îi încurajeze pe oamenii de afaceri şi pe cei activi în cadrul diverseor asociaţii să îşi foloseasca toate resursele pentru a proclama Întreita Solie Îngerească, acum în aceste momente de la finalul istoriei Pământului”, spunea Angel Duo, preşedintele ASI Europa, în mesajul său de bun venit.

Cei prezenţi au avut ocazia să participe la seminarii pe teme de lucrare misionară eficientă. Seminariile prezentate au fost: „Cum să-i conduci pe oameni la luarea unei decizii pentru Hristos”, susţinut de Dan Millares, lucrător biblic în cadrul Uniunii Suedeze; “Susţinerea de campanii de evanghelizare şi lucrare misionară eficientă”, susţinut de către dr. Jan-Harry Cabungcal, Coordonator Evanghelizare al programului Europe4Jesus, Elveţia; “Înfiinţarea de grupe mici de studiu biblic cu ajutorul materialului DVD ‘Noi Începuturi’ ”, realizat de către ASI, seminar susţinut de Rahel Ludwig, Producător LifeStyleTv Suedia; “Cum să împărtăşeşti credinţa unui evreu?”, susţinut de Richard Elofer, Director al Biroului Adventist de Misiune şi al Centrului Internaţional de prietenie Iudeo-Adventistă, din Ierusalim; “Ştiinţa versus Credinţa”, susţinut de dr. Rivelino Montenegro, Chief Technology Officer, Medovent GmbH, Germania.

Vineri după-amiaza participanţii au avut ocazia să se implice într-o acţiune practică de misiune, în oraşul Konstanz, unde au împărţit invitaţii la concertul Harmony Quartet, susţinut sâmbătă seara, cu intrare liberă. De asemenea, în această acţiune, a fost imparţită literatură creştină.

Programul de Sabat a atras mulţi membri adventişti din Germania, astfel încât sala de 1000 de persoane a clădirii conciliului a devenit neîncăpătoare. Muzica, mărturiile prezentate, şi programul de închinare au fost deosebite şi încărcate de emoţia partăşiei. Serviciul divin de închinare de sâmbată dimineaţa l-a avut ca oaspete pe Preşedintele Conferinţei Generale a bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Ted N. C. Wilson. Mesajul său a fost unul de reafirmare a credinţei în misiunea Bisericii Adventiste în lume şi de asemenea, a încurajat iniţiativele ASI şi implicarea acestei organizaţii în lucrarea de misiune şi în susţinerea programelor de misiune desfăşurate de Biserică.

A fost prezent si preşedintele ASI North America, Norman Reitz, care a rostit un mesaj pentru cei prezenţi şi, de asemenea, Denzil McNeilus, unul dintre fondatorii ASI North America şi membru al boardului ASI Missions Inc., care a vorbit despre proiectele misionare ce sunt în desfăşurare în cadrul ASI North America şi despre importanţa pe care o acordă implicării tinerilor în lucrarea misionară.

De asemenea au mai participat: Bruno Vertailler, Preşedintele Diviziunii Euro- Africa a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Gabriel Maurer, Secretarul aceleiaşi Diviziunii şi dr. Bertil Wiklander, Preşedinte al Diviziunii Trans- Europa.

Cu ocazia acestui eveniment a avut loc şi Adunarea Generală Electivă în cadrul ASI Europa, iar în urma votului delegaţilor ASI prezențţi, Comitetul Executiv al ASI Europa are următoarea componenţă:

Preşedinte – Angel Duo (Spania)

Vicepreşedinte pentru Marketing, Creştere şi Înfiinţarea de noi filiale – Ruben Dias (Portugalia)

Vicepreşedinte pentru Evanghelizare – Radim Passer (Cehia)

Vicepreşedinte General – Benţa Remus Aurel (România)

Vicepreşedinte Finanţe – Christiane Theiss (Elveţia)

Secretar – Mark Alt (Elveţia)

Auditor – Markus Czettl, Elve

Programul Convenţiei s-a încheiat sâmbată seara cu un concert susţinut de Harmony Quartet. La eveniment au participat reprezentanţi ai filialelor ASI Europa din Elveţia, Germania, Austria, Spania, Portugalia, România, Ungaria, Cehia, Ucraina, Croaţia, Slovacia.

Delegatia ASI România a avut următoarea componenţă: Palada Dumitru, Vicepreşedinte ASI România – Supervizare Proiecte, Palada Olga, Călugăru Eduard, Trezorier Uniunea de Conferinţe şi Reprezentant al Uniunii în cadrul Consiliului de Administrație ASI România, Benţa Maria, membru ASI, Benţa Remus Aurel, Secretar Executiv ASI România şi desigur preşedintele asociaţiei.

Următoarea ocazie de acest fel a fost stabilită pentru a avea loc în anul 2013, în perioada 26-29 iunie, în Portugalia. Pentru a afla mai multe informaţii despre proiectele care vor fi desfăşurate în următorii doi ani şi pentru a afla detalii despre cum puteţi obţine materialul video de la Convenţia din acest an, vă rugăm să vizitaţi site-ul ASI Europa: www.asi-europe.org.

Sperăm ca mesajul „Acţionează Acum!” să nu fi rămas în Konstanz, doar în inimile martirilor, sau poate ale celor care au fost prezenţi acolo în cele patru zile ale Convenției ASI Europa, ci dorim ca el să ne motiveze pe noi, membrii laici să depunem eforturile nostre susţinute pentru proclamarea Veştii Bune, acum… nu altădată sau maine!

Remus Benta / Președinte ASI Romania

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu