Accident în lanț în Ungaria, în apropiere de Budapesta, cu zeci de mașini și zeci de persoane rănite

Adaugat la data martie 12, 2023 cu niciun comentariu

Accident de proporții pe o autostradă din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf. Cinci camioane și 37 de mașini s-au ciocnit la aproximativ 30 de km de Budapesta. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit, a transmis Sâmbătă seară Ministerul Afacerilor Externe.

Traficul a fost blocat Sâmbătă seară.

A izbucnit și un incendiu puternic, în care au fost prinse 19 vehicule.

Cel puțin 26 de oameni au fost răniți.

Echipe de pompieri din mai multe regiuni și din Budapesta, salvări și 4 elicoptere au ajuns la fata locului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

12.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu