Accident feroviar în Italia. Cel puțin doi oameni au murit, iar unul este român

Adaugat la data mai 24, 2018 cu niciun comentariu

În accident au fost rănite 23 de persoane,  cinci sunt în stare critică. Ministerul de Externe a confirmat că printre acestea este și un cetățean român, care, după ce a primit îngrijiri medicale, a fost externat din spital.

“La 23:20 (21:20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine. Potrivit primelor informaţii, conductorul trenului a murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi”, a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI.

Potrivit presei, a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă.

Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un “convoi excepţional”, transportând o încărcătură deosebit de mare.

Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă, potrivit mass-media.

24.05.2018

5.396 Comentarii

Lasa un comentariu