4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

Adaugat la data februarie 04, 2023 cu niciun comentariu

Marcarea mondială a acestei zile are scopul de a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boala şi pentru a salva milioane de vieţi.

Este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Pentru 2023, tema este “Uniting our voices and taking action“, ceea ce implică mobilizarea oamenilor care au aceleaşi idei, pentru că “suntem mai puternici atunci când suntem uniţi”, iar acest impuls poate alimenta “lupta noastră pentru echitate”.

“Vom face mai mult decât să răspândim vestea – o vom striga de pe acoperişuri. Vom construi alianţe mai puternice şi noi colaborări inovatoare. Acţiunile noastre pot lua nenumărate forme: motivarea vecinilor să ofere transport în vederea tratamentului pentru un pacient cu cancer sau asigurarea faptului că la şcoala locală sunt oferite opţiuni alimentare sănătoase şi accesibile. Ne vom mobiliza prietenii, familia, colegii şi comunităţile, pentru că ştim că împreună putem realiza aproape orice.”, notează site-ul www.worldcancerday.org.aris adoptată la Summitul Mondial împotriva Cancerului pentru Noul Mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000.

04.02.2023

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu