Rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam, arată că în jur de 5% din adolescenţi pot fi numiţi pe drept, dependenţi de reţelele sociale. Persoanele dependente de social media tind să mintă în legătură cu timpul pe care îl petrec pe reţelele de socializare, folosind aceste site-uri drept o modalitate de a fugi de realitate, potrivit revistei de cercetare Horizon a Comisiei Europene. De asemenea, ei îşi pierd în timp interesul de a se mai întâlni faţă în faţă cu prietenii şi sunt deseori iritaţi şi antisociali, potrivit cercetării. Sociologii au început să aibă din ce în ce mai mult interes în fenomenul social media, având în vedere amploarea sa şi modul în care schimbă relaţiile interumane.
Mai multe despre dependenta de retelele de socializare aflati urmarind emisiunea In obicetiv de marti, 5 mai, de la ora 20.00.
Invitati in platoul emisiunii vor fi: conf. univ. dr. Dumitru Bortun, SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice si Vasile Baltac, inginer, informatician, profesor universitar, pionier al informaticii în România, dar și om de afaceri de succes. A fost și demnitar, atât în perioada 1981-1985 cât și după revoluția din decembrie 1989.
Realizator: Sorin Dinu
sursa foto: playtech.ro
5.419 Comentarii