21 mai, Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare

Adaugat la data mai 21, 2023 cu niciun comentariu

Prin celebrarea acestei zile, UNESCO subliniază nu numai bogăția culturilor lumii, ci și rolul esențial al dialogului intercultural în menţinerea păcii și realizării dezvoltării durabile.

Având în vedere că 89% din toate conflictele actuale din lume au loc în țări în care dialogul intercultural este redus, pentru a crea o cooperare eficientă și a susține pacea, consolidarea dialogului intercultural trebuie să fie o prioritate.

Conform datelor UNESCO, sectorul cultural și creativ este unul dintre cele mai puternice motoare de dezvoltare la nivel mondial. Acesta reprezintă peste 48 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial – aproape jumătate dintre acestea fiind ocupate de femei -, reprezentând 6,2 % din totalul locurilor de muncă existente și 3,1 % din PIB-ul mondial. Este, de asemenea, sectorul care angajează și oferă oportunități pentru cel mai mare număr de tineri cu vârsta sub 30 de ani.

Cu toate acestea, sectorul cultural și creativ nu ocupă încă locul pe care îl merită în politicile publice și în cooperarea internațională.

21.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu