2016 – an record pentru adventismul mondial

Adaugat la data martie 10, 2017 cu niciun comentariu

Potrivit ultimelor date, se pare că rezultatul noilor iniţiative implementate de conducerea Bisericii mondiale este cât se poate de optimist. Pe lângă alte acţiuni, programul Implicarea Totală a Membrilor (TMI) a presupus o creștere semnificativă în rândul adepţilor Bisericii Advenstiste de Ziua a Șaptea.

Programul Implicarea Totală a Membrilor, adoptat în anul 2015, este o strategie prin care se urmărește implicarea cât mai multor lideri religioși și membri laici, mai ales, în lucrarea de propovăduire a Evangheliei. Printre acţiunile acestui program se numără distribuirea de literatură, studii biblice, cursuri de gătit, seminarii de sănătate și altele, notează news.adventist.org.

Ted Wilson, liderului Bisericii mondiale, punctează faptul că reţeta succesului a fost consemnată de Ellen G. White în cartea Mărturii pentru Biserică cu mulţi ani în urmă, iar acum este ratificată de rezultatele înregistrate în ultimii ani. Aceasta constă într-un interes sincer și real pentru lucrarea lui Dumnezeu și unirea eforturilor tuturor, atât conducători, cât și laici, pentru lucrarea de mărturisire a credinţei biblice.

Cifrele spun totul

Pentru prima dată în istorie, adventismul atinge o cotă record. Anul 2016 s-a încheiat cu un total de 20.008.779 de membri, ceea ce presupune o creștere de 4,6% raportat la anul 2015, potrivit statisticilor oficiale. Numai anul trecut au fost botezate 1.200.000 de persoane, dintre care 110.000 persoane în Ruanda, eveniment catalogat drept o adevărată minune, ţinând cont de contextul geografic și social al continentului african.

Ultimii trei ani au înregistrat creșteri spectaculoase în rândul adepţilor adventismului: anul 2014 – 1.167.506 membri noi, anul 2015 – 1.260.880 membri noi și anul 2016 – 1.314.950 membri noi, potrivit news.adventist.org. Numărul bisericilor adventiste de asemenea a crescut, atingând cifra de 154.710 biserici și grupuri în toată lumea.

Reversul monedei

David Trim, directorul Departamentului de Statistică, subliniază faptul că atenţia Bisericii trebuie de asemenea îndreptată către păstrarea și întărirea membrilor mai vechi, nu numai către evanghelizarea și atragerea de noi membri. Biserica încă are de înfruntat provocări uriașe. În timp ce sute de mii de noi membri se adăugau Bisericii, alţi 352.722 plecau din rândurile ei. Cu toate acestea, anul 2016 a înregistrat cea mai mică scădere din anul 2006 încoace. În ultimii zece ani, în medie, 584.000 de persoane au fost șterse din registrele bisericilor în fiecare an. Dacă această tendinţă ar fi continuat și anul trecut, cele 20 de milioane de creștini adventiști de astăzi ar fi fost doar o ţintă neatinsă.

Pentru Duane McKey, coordonatorul programului, ceea ce se întâmplă sub ochii noștri este un „un indiciu evident al faptului că acest program este binecuvântat de Dumnezeu”. Totuși, după cum spune Trim, obiectivul nostru nu trebuie să fie numai acela de a boteza noi membri, ci și de a contribui la întărirea și încurajarea implicării în ceea ce el numește „ucenicie activă”.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu